Olimpiada Wiedzy

o Żywieniu i Żywności

Biblioteczka Olimpijska

Seria książek dotyczących tematyki wiodącej

więcej


Zbiór pytań i zadań

Książeczki zawierają testy z zawodów II i III stopnia Olimpiady

więcej


Warto przeczytać

Wybrane artykuły naukowe dotyczące tematyki wiodącej

więcej

Komitet Główny

Skład Komitetu Głównego:

  • Przewodniczący:
    dr n. med. Adam Grzegrzółka
    dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
  • Honorowy przewodniczący:
    prof. dr hab., dr hc. multi Jan Gawęcki
    emerytowany nauczyciel akademicki Instytutu Żywienia Człowieka i Dietetyki
    Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • Zastępca przewodniczącego:
    prof. dr hab. Danuta Górecka
    nauczyciel akademicki Katedrze Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
    prof. dr hab. n. zdr. Izabela Gutowska
    kierownik Zakładu Chemii Medycznej, dziekan Wydziału Farmacji, Biotechnologii Medycznej i Medycyny Laboratoryjnej
    Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie
  • Kierownik organizacyjny:
    mgr inż. Halina Limanówka
    doradca metodyczny specjalności gastronomicznej - na emeryturze
  • Zastępca kierownika organizacyjnego:
    mgr inż. Bogusława Pęciak
    nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
  • Sekretarz naukowy:
    prof. dr hab. Józef Korczak
    emerytowany nauczyciel akademicki w Katedrze Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
    prof. dr hab. n. med. i n. zdr. Katarzyna Janda-Milczarek
    nauczyciel akademicki Katedry i Zakładu Żywienia Człowieka i Metabolomiki
    Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie
    dr hab. Anna Jędrusek-Golińska
    nauczyciel akademicki w Katedrze Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
  • Członkowie:
    prof. dr hab. inż. Jan Udała
    członek Centralnej Komisji do Spraw Stopni i Tytułów, kierownik Katedry Biotechnologii Rozrodu Zwierząt i Higieny Środowiska Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego
    dr hab. Anna Kołłajtis-Dołowy
    nauczyciel akademicki w Katedrze Żywienia Człowieka SGGW w Warszawie
    prof. UPP dr hab. Joanna Suliburska
    nauczyciel akademicki w Instytucie Żywienia Człowieka i Dietetyki
    Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
    dr hab. inż. Małgorzata Szewczuk prof. ZUT
    prodziekan ds. kształcenia Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt,
    adiunkt w Zakładzie Biostatystyki Katedry Nauk o Zwierzętach Przeżuwających Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego
    dr inż. Małgorzata Kulczak
    adiunkt w Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Poznaniu
    mgr inż. Marcin Cylwik
    nauczyciel dyplomowany przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja
    w Szczecinie
    mgr inż. Piotr Przybylski
    auczyciel mianowany przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja
    w Szczecinie
    dr n. med. inż. Karolina Jakubczyk
    asystent w Katedrze i Zakładzie Żywienia Człowieka i Metabolomiki
    Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie
  • Członek honorowy:
    mgr Edward Pokora
    były dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
    mgr inż. Janina Krajewska
    były dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie

Uwagi, sugestie i wnioski w sprawach programowych, i organizacyjnych Olimpiady
należy przesyłać na adres:

KOMITET GŁÓWNY OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI

ul. Gen. J. Sowińskiego 3, 70-236 Szczecin
tel. 91 433 35 04, fax 91 448 95 41

Kierownik organizacyjny, tel. 501 55 36 37 i 91 487 77 23

http://www.olimpiadawiedzyozywieniu.pl/
e-mail: poczta@olimpiadawiedzyozywieniu.pl