Komitet Główny
Skład Komitetu Głównego:
- Przewodniczący:
dr n. med. Adam Grzegrzółka
dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
- Honorowy przewodniczący:
prof. dr hab., dr hc. multi Jan Gawęcki
emerytowany nauczyciel akademicki Instytutu Żywienia Człowieka i Dietetyki
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
- Zastępca przewodniczącego:
prof. dr hab. Danuta Górecka
nauczyciel akademicki Katedrze Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
prof. dr hab. n. zdr. Izabela Gutowska
kierownik Zakładu Chemii Medycznej, dziekan Wydziału Farmacji, Biotechnologii Medycznej i Medycyny Laboratoryjnej
Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie
- Kierownik organizacyjny:
mgr inż. Halina Limanówka
doradca metodyczny specjalności gastronomicznej - na emeryturze
- Zastępca kierownika organizacyjnego:
mgr inż. Bogusława Pęciak
nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
- Sekretarz naukowy:
prof. dr hab. Józef Korczak
emerytowany nauczyciel akademicki w Katedrze Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
prof. dr hab. n. med. i n. zdr. Katarzyna Janda-Milczarek
nauczyciel akademicki Katedry i Zakładu Żywienia Człowieka i Metabolomiki
Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie
dr hab. Anna Jędrusek-Golińska
nauczyciel akademicki w Katedrze Technologii Gastronomicznej i Żywności Funkcjonalnej Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
- Członkowie:
prof. dr hab. inż. Jan Udała
członek Centralnej Komisji do Spraw Stopni i Tytułów, kierownik Katedry Biotechnologii Rozrodu Zwierząt i Higieny Środowiska Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego
dr hab. Anna Kołłajtis-Dołowy
nauczyciel akademicki w Katedrze Żywienia Człowieka SGGW w Warszawie
prof. UPP dr hab. Joanna Suliburska
nauczyciel akademicki w Instytucie Żywienia Człowieka i Dietetyki
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
dr hab. inż. Małgorzata Szewczuk prof. ZUT
prodziekan ds. kształcenia Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt,
adiunkt w Zakładzie Biostatystyki Katedry Nauk o Zwierzętach Przeżuwających Wydziału Biotechnologii i Hodowli Zwierząt Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego
dr inż. Małgorzata Kulczak
adiunkt w Instytucie Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Poznaniu
mgr inż. Marcin Cylwik
nauczyciel dyplomowany przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja
w Szczecinie
mgr inż. Piotr Przybylski
auczyciel mianowany przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja
w Szczecinie
dr n. med. inż. Karolina Jakubczyk
asystent w Katedrze i Zakładzie Żywienia Człowieka i Metabolomiki
Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie
- Członek honorowy:
mgr Edward Pokora
były dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
mgr inż. Janina Krajewska
były dyrektor Zespołu Szkół Nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie
Uwagi, sugestie i wnioski w sprawach programowych, i organizacyjnych Olimpiady
należy przesyłać na adres:
KOMITET GŁÓWNY OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI
ul. Gen. J. Sowińskiego 3, 70-236 Szczecin
tel. 91 433 35 04, fax 91 448 95 41
Kierownik organizacyjny, tel. 501 55 36 37 i 91 487 77 23
http://www.olimpiadawiedzyozywieniu.pl/
e-mail: poczta@olimpiadawiedzyozywieniu.pl